Träning, Tips & Råd

Kanin som inte kan hoppa, HJÄLP!

2018-08-08 10:27 #0 av: Nea00

Hej! Som ni läst i rubriken så vill alltså min kanin inte hoppa. Först så springer vi fram till hindret, och sedan så tar hon tag i bommen/bommarna och slänger iväg dem...Vad ska jag göra?

Anmäl
2018-08-08 14:16 #1 av: Filippa :)

Du kanske har gått lite för fort på?, är hon bekväm med selen? Börja med att låta henne bara springa igenom hinderstöd ge mkt beröm och godis håll på så några gånger (dagar/veckor) (inte varje dag bara) och när de känns bra höjer du bara lite lite gran så hon får skutta över hindret mkt beröm när hon hoppar. Tänk på att vara mjuk i handen och ha ett ganska långt koppel så att de inte behöver vara spänt hela tiden om hon stannar ta upp henne baka och börja om eller prova att putta lite lätt på rumpan. Ge henne den tiden hon behöver och Lycka till :)

Anmäl
2018-08-08 15:13 #2 av: Nea00

#1, ja då hon är bekväm i sele. Seltränade henne i vintras och har gått i sele mycket sedan dess. Tack för ditt tips! :)

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.