Kullplanering - Make/Maka sökes

Hoppkull planerad

2016-08-03 11:40 #0 av: Alliesson

Signe och Laban kommer träffas vecka 34!

Elida's Vanilla Twilight "Signe"
Madagaskar manteltecknad rödförstärkt
E: Ch Glowing Delight (6:a i rak-SM 2016)
U: Arrows Woyaya
Medelsvår i rak och krok.

Grenens Stairway to Fairyland "Laban"
Viltgul
E: Flamencos Fantastic Freedom
U: Grenens Ch Dreamer of Paradise
Elit i rak, krok och höjd. Pappa till bl.a Grenens Pepper Panic (elitklassad m. 2 cert i rak), Grenens S Ch Stairway to Heaven, Grenens Candy Crush (elitklassad m. cert i krok).

Signe är min älskade galenhare, är otroligt social och framåt hemma och älskar att bli klappad. Hon har dessutom enormt mycket energi och använder den gärna till att racea runt i trädgården och göra glädjeskutt.
Signe som hoppare är hindersäker och fartfylld. Har bara gjort ett par starter i medel och knappt rivit ett hinder. Dock kan hon få för mycket fart och vika ut, vilket gör att hon får korrigeringsfel. Men hon är en sådan kanin som utvecklas varje tävling och är enormt rolig att föra då hon har sådan bjudning.

Laban beskrivs av sin ägare som en väldigt cool kanin, både hemma och på tävling. Han är supersnäll i all hantering och har aldrig varit speciellt "hanig" av sig. Som hoppare har han lagom mycket fart och är hindersäker. Laban vill sköta sig själv när han hoppar och har alltid full fokus på banan, även när det är mycket som händer runt omkring.

Om kullen: Jag tror att detta kommer att bli fantastiskt roliga hoppkompisar både hemma och på banan! Förhoppningen är att de ärver Signes hindersäkerhet och fart men samtidigt får stabiliteten som Laban har. Både Signe och Laban är dessutom högresta och slanka, lite "hariga" i kroppen, vilket är en kroppstyp jag vill föra vidare. Alla Labans tidigare avkommor är minst svårklassade, de flesta elit med cert.

Kullen blir besläktade med: Bove, Tess ×2, Elliot, Exit, Kasper ×2, Tux, Hampus, Love, William, Skåningen. Inavelskoeff 1,0 % enligt MATS.
Har du frågor eller är intresserad av en unge? Så kul! Kontakta mig på PM eller maila alvasylviayvonne@gmail.com.

Väl mött!

Anmäl
2016-08-03 11:45 #1 av: Alliesson

Såg nu annonsregler kring kull. Ber om ursäkt! Ta gärna bort mitt inlägg.

Anmäl
2016-08-05 03:00 #2 av: Wilmarabbit

Vilket kulltema blir det? :) 

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.