Träning, Tips & Råd

Få hona att hoppa?

2015-08-10 15:42 #0 av: Evelina!

Jag har väldiga problem med mina honor och att få dem att hoppa. Så fort de får syn på ett hinder lägger de sig platta med bakbenen utsträckta (typ) - och vägrar röra sig det minsta. Misstänker att det är brunst, men ska verkligen varenda hona jag har göra på det här viset? Mina hanar går på hur lätt som helst på banan, men honorna... ja, de är verkligen ett kapitel för sig. Tacksam för svar då jag gärna vill kunna hoppa med honorna likväl som jag vill hoppa med hanarna.

/Evelina, sajtvärd på löpning, medarbetare på inredning och kaninhoppning

Anmäl
2015-08-11 08:48 #1 av: iWontBite

Man får vara väldigt försiktig med hur man rör vid honor som brunstar. Dra inte dina händer längs kaninen och undvik att röra baken. När de väl lägger sig är det smått omöjligt att komma vidare.

Annars kanske det här har blivit någon typ av pavlovisk reaktion? Lägger de sig helt platt eller lyfter de på baken?

Anmäl
2015-08-11 23:50 #2 av: Papaya

Instämmer på att beröring av bakdelen bör undvikas. SkämtarHar en hona som kastar sig på sidan nästan så fort jag rör vid henne. Jag brukar istället ta lite lätt i kopplet (uppåt, och då inte som ett lyft utan försiktigt; som en påminnelse om att vi ska röra oss framåt). De dagar hon inte är riktigt lika känslig för beröring kan det fungera att nudda med ett finger vid sidan om skulderbladen. Prova att röra vid honan så lite som möjligt och se om det hjälper?

Anmäl
2015-08-15 19:08 #3 av: Wilmarabbit

Följer

Anmäl
2015-08-15 19:59 #4 av: Evelina!

Ska testa med era tips! Tack för svaren!

/Evelina, sajtvärd på löpning, medarbetare på inredning och kaninhoppning

Anmäl

Bli medlem på iFokus

För att kunna delta i diskussionen måste du bli medlem på iFokus. Det går snabbt, enkelt, och kostar ingenting. Medlemskapet ger dig tillgång till över 300 sajter.