Etiketttävling
Läst 8080 ggr
kyrkeliden
2015-01-25, 02:30

Kaninregistrering - NYA REGLER!

Ja vi har ju gått in i ett nytt år och med det tillkommer nya regler. De allra flestas av dessa regler röstades igenom på årsstämman 2014 och så även denna regel som rör kaninregistrering. OBS! Detta gäller SKHRF, Sveriges Kaninhoppares Riksförbund

Kaninregistrering - ALLA ska registreras!

Den kanske viktigaste nyheten fr.o.m. 1 jan, 2015 är att nu ska alla kaniner registreras för att vara startberättigade. Tidigare var det först ett krav då kaninen skulle starta svårklass, höjd eller längd. MEN nu gäller det alltså för samtliga tävlande kaniner från lättklass.

**När måste kaninen registreras?
**Kaninen ska registreras innan sin första start i lättklass.

**Jag tävlar endast miniklass - måste kaninen registreras då?
**Nej, miniklassen är fortfarande ett undantag, men det kan vara bra att registrera kaninen ändå, kanske främst då man slipper tänka på det om den dagen kommer då man vill tävla lätt.

**Registrering + tävlingsbok
**OBS! NYTT!
Har du ingen tävlingsbok till din kanin? Nu kan du endast köpa en bok då du registrerar din kanin. Dessa ligger nu som ett "paket" och kostar 40:-. Var noga med att kontakta din klubb om att du vill ha en tävlingsbok samtidigt som du registrerar din kanin.

Paketpris: 40:-
(endast kaniner som tävlat ut sin bok kan man köpa endast bok till, samt om oturen är framme och man blir av med kaninens tävlingsbok).

Vad kostar en registrering?
Registrering kostar: 10:-
Registrering + tävlingsbok: 40:-

Hur registrerar jag min kanin?
Kontakta din klubb. Ofta har klubbarna en ansvarig person som tar hand om kaninregistreringar. Följande information vill klubben ha in:

  • Kaninens tävlingsnamn

  • Kaninens födelsedatum

  • Kaninens kön

  • Kaninens klassning

  • Ägarens namn

  • Ägarens medlemsnummer

  • Ägarens klubb

Nu går det även att registrera sin kanin direkt in i Skuttli. OBS! Kontakta din klubb innan och fråga om det är ok att du registrerar in i Skuttli direkt. Det är olika från klubb till klubb hur rutinerna kring registrering är.

Exempel
Erika ska har köpt en kaninunge, Vera. När Vera fyller fyra månader tänker Erika tävla med Vera och debuten tänker de göra i krok lätt. Vad behöver Erika göra innan första tävlingen för att Vera ska få starta?

(se svar i kommentar)

//Sandra Magnusson, Kyrkeliden's Hoppkaniner
sajtvärd på kaninhoppning iFokus

kyrkeliden
2015-01-25, 02:33
#1

Svar på frågan i artikeln:

Först och främst måste Erika vara medlem i SKHRF. För att sedan få starta en ny kanin behöver hon kontakta sin klubb. Till sin nya kanin, Vera behöver hon en tävlingsbok + registrera Vera innan första tävlingen. Dessa två ingår i ett paketpris som Erika ser till att utnyttja.

//Sandra Magnusson, Kyrkeliden's Hoppkaniner
sajtvärd på kaninhoppning iFokus

Storip
2015-01-26, 17:13
#2

Min granne vill inte registrera sin kanin men hon vill bara hoppa den där klassen "mini" eller "lätt ny" eller vad den heter…Kan hon det? 🙂

Jätte bra artikel och info! 👍

https://sites.google.com/site/vargidetskaniner/home


Mickis1994
2015-01-26, 17:53
#3

#2 Mini kan man hoppa utan att vara medlem eller registrera sin kanin.

Mvh Michaela Glansk.
Riverruns Hoppkaniner, uppfödning av hoppkorsningar. 

Storip
2015-01-26, 18:12
#4

#3 Ok tack 🙂

https://sites.google.com/site/vargidetskaniner/home


Upp till toppen