Tävlingsbok & Reglemente

Hur fyller jag i min tävlingsbok del2 - Exempel

2009-05-12 01:41 #0 av: kyrkeliden

Del 2 av "hur jag fyller i min tävlingsbok" består endast av exempel. Dessa exempel hopas jag ska hjälpa dig att förstå hur tävlingsboken fylls i och vad alla bokstäver & siffror betyder.

 

Denna artikel är en efterföljare till "Hur jag fyller i min tävlingsbok", och innehåller endast exempel. Jag hoppas dessa exempel ska förklara ytterliggare och hjälpa er förstå!

Exemplen består av en bild på tävlingsbokens uppslag på tabellen på vänster samt höger sida. Följ varje rad med pekfingret, allt som står på denna rad hör samman med varandra.

Exemplen kommer även bestå av lite olika färger. Dessa färgkoder visar vad du fyller i, innan och efter tävlingsdaggen, och vad tävlingsansvarig fyller i.

 

Det som står skrivet med:

Röd färg - Är det du fyller i innan klassens början. Datum, arrangör, ev. tävling(cup), gren samt klass.

Blå färg - Är sådant som tävlingsansvarige fyller i, placering av totala antalet startande i klassen, eventuellt uppflyttningspinne "U", och sin signatur.

Grön färg - är det du fyller i efter klassens slut, kaninens resultat, antal fel i klassen.

 

Till varje exempel hör en bild. Då bilderna är såpass stora är de svåra att se i artikeln. Klicka på bilden för att se den i större format. Ett tips är att öppna i ett nytt fönster/flik.
.

Exempel 1.

Du fyller i innan tävlingen:

Datum: När tävlingen är, i detta exempel den 2mars, 2009
Plats: Var tävlingen kommer att hållas. Detta exempel i Klippan

Arrangör: Vilken klubb arrangerar (håller i) tävlingen. Här: Skånes Kaninhoppare (SKH)

Gren: Vilken gren kaninen ska starta, rakbana/krokbana/höjd/längd
Klass: vilken klass kaninen ska tävla i, lätt/medelsvår/svår/elit samt ej elit/elit när man tävlar höjd eller längd.

 

Tävlingsansvarige (någon från arrangerande klubb fylller i:

Plac-av: Kaninens placering i klassen av totalt antal startande.

(ev) U - Om kaninen placerar sig så pass bra att den får en uppflyttningspinne, "U".

Sign: tävlingsansvarig skriver sin signatur, initialer (förnamnets och efternamnets första bokstav). I detta exempel Diana Ekman

 

 

Exempel2.

 

Du ska tävla både den 5april och 6april. Båda dagarna hålls tävlingen i Härnösand och Ångermanlands kaninhoppare (ÅKH) är arrangörer.
Den 5april ska din kanin starta i krokbana lättklass (krok lätt) och nästa dag den 6april ska ni starta Rakbana lättklass (rak lätt).

I krokbanan kom du på en 2:a plats av 15startande i klassen, och fick en uppflyttningspinne, "U". Din kanin gick på 1+0fel i krokbanan. Mer om uppflyttningspinnar, läs "Uppklassning & Pinnar".

Andra dagen, den 6april var din kanin lite trött, och ni rev 5hinder i rak lätt. Ni kom på plats 11 av 13startande i klassen och fick ingen pinne (bättre lycka nästa gång!).

OBS! Erika Carlsson, EC som fyllde i tävlingsboken den 5april, skrev endast ett "l" i kolumnen för uppflyttningspinne, U. Detta är helt ok och räknas som en pinne.

Två olika personer fyllde i tävlingsboken under dessa dagar, inget konstigt.

 

 

Exempel 3.

Du och din kanin tävlade en cup, "Aprilhoppet" som gick över två dagar, 16-17april. Cupen bestod av klasserna rakbana och krokbana medelsvår (rak & krok medel). Första dagen kom ni på plats 7 av 25 startande och Sanna Andersson fyllde i tävlingsboken. Din kanin gick på 0+3fel i rakbanan. Andra dagen var det krok msv, och din kanin gick strålande på 1+0fel och fick en 4:e placering av 27startande kaniner i klassen. Din kanin fick därmed en uppflyttningspinne, "pinne". Johanna Beck fyllde i din bok och skrev "U" i kolumnen för uppflyttningspinne. Det går lika bra att bara skriva ett streck, "l" också om man vill det.

 

 

Exempel 4.
 

Du och din kanin ska starta höjd och längd (på två olika tävlingsdatum).  Du fyller först i datumet då tävlingen är, i det första fallet den 6maj, 6/5. Det är Smålands kaninhoppare, SmKH som arrangerar tävlingen som kommer att hållas i Anderstorp.
Din kanin ska i första fallet starta i Höjd, så du fyller i ett "H" i kolumnen "H = Höjd". Din kanin är ännu inte elitklassad (hoppat minst 60cm högt på tre tävlingar), så ni ska starta Ej Elit, "EjE". Det går bra, din kanin klarar 60cm vilket du kan fylla i efter tävlingen, och ni blir 4:a av 11startande. Ni får en uppflyttningspinne, "U / l" då ni klarade 60cm men ni får ingen placering då det endast är 3placeringar på 11starter. Linda Hedlund fyllde i din bok.

Nästa gång ni tävlar är det längd som gäller. Tävlingen är den 7augusti. Västkustens kaninhoppare, VKKH arrangerar och tävlingen hålls i Stättared. Din kanin har hoppat 160cm på tre tävlingar och är därför uppflyttad från Ej Elit klass till Elit klass i längdhopp. På denna tävling hoppar din kanin 160cm igen, men många hoppar längre, så det räcker till en 6:e placering av 8startande. Annelie Westerlund fyllde i din bok.Hoppas detta var till ytterliggare hjälp :)

//Sandra Magnusson, Kyrkeliden's Hoppkaniner
sajtvärd på kaninhoppning iFokus

Anmäl
2009-05-12 21:52 #1 av: [bebba]

Okej nu kommer jag med några dumma frågor.

 

Först undrara jag vad Ö står för mellan ny och eje?

Och nästa är att om jag t.ex. ska tävla i rak kan man fylla i det med ett I istellet för R?

Anmäl
2009-05-12 22:01 #2 av: kyrkeliden

Ö - står för "övrig klass", exempelvis figurklass/duellhoppning m.fl. Dessa klasser förekommer knappt alls idag. Vet dock att vi i Skåne har en cup där en av klasserrna som ingår är en figurbana.

Jag rekommenderar dig att fylla i Rakbana med  "R", Kroklbana med "K" och så vidare som jag gjort i exemplen. Vad jag vet gör de flesta det, om inte näst intill alla. Lite för att skilja från Uppflyttningspinne som av många skrivs endast som ett streck, "l".

//Sandra Magnusson, Kyrkeliden's Hoppkaniner
sajtvärd på kaninhoppning iFokus

Anmäl
2009-05-18 10:59 #3 av: Yessica

En grej också, om din kanin ska tävla två klasser på en dag. Alltså både en rak/krok-bana och en höjd/längd-bana ska ni fylla i på ny rad. Även fast det är samma datum. Sen så fyller man i tävlingsboken för den dagen som är just idag, inte för exempelvis två dagar i rad om man skriver i första dagen bara. Det underlättar för den som sen ska fylla i har jag hört. Glad

Bara sånt jag kom på såhär efter att ha råkat klicka in hit och läst, tävlade kaninhoppning för något år sen.

Anmäl
2009-05-24 17:39 #4 av: pigelina

#3 undrar samma sak:)

// Hanna

www.pigelinas.weebly.com - uppfödning av lejonhuvade kaniner

Medarbetare på lejonkaniner.ifokus

Anmäl
2009-05-25 01:23 #5 av: kyrkeliden

Ja varje ny gren kaninen hoppar i fylls i på ny rad. Sj fyller jag i alla klasserna på en å samma gång även om tävlingen är övrr två dagar. Är inte alltid mab hämtar ut böckrna emellan å då blir de ju inte ifyllda alls för dag 2.

//Sandra Magnusson, Kyrkeliden's Hoppkaniner
sajtvärd på kaninhoppning iFokus

Anmäl
2009-06-07 13:10 #6 av: DonnaDolly

Lärde mig mycket men vad ska man skriva i det fältet där det står "tävling"?

Anmäl
2009-06-07 13:36 #7 av: kyrkeliden

#6 Den kolumnen fyller du endast i om du ska tävla en cup eller tävlar om ett vandringspris. Annars låter du den vara tom.

//Sandra Magnusson, Kyrkeliden's Hoppkaniner
sajtvärd på kaninhoppning iFokus

Anmäl
2009-06-26 20:43 #8 av: Henni-Chan

Smart Sandra! Bra artikel ;) Du får klart godkänt :P

Anmäl
2009-06-26 23:55 #9 av: kyrkeliden

#8 Tack Hendrike ;O)

//Sandra Magnusson, Kyrkeliden's Hoppkaniner
sajtvärd på kaninhoppning iFokus

Anmäl
2009-07-21 01:28 #10 av: [Bolten]

Jätte bra artikel sandra:D

Sajtvärd för Weightpull.ifokus.se

www.yippoandnico.blogg.se                                                     

Anmäl
2009-07-22 20:29 #11 av: annaforsgren

jättebra artikel :D

Anmäl
2010-01-03 12:43 #12 av: love96

måste man skriva in res

Anmäl
2010-01-04 01:54 #15 av: kyrkeliden

Nej inget måste, men kan ju vara kul att ha ;O)

//Sandra Magnusson, Kyrkeliden's Hoppkaniner
sajtvärd på kaninhoppning iFokus

Anmäl
2011-01-08 21:52 #16 av: louise-ariel

Om man har ett tävlingsnamn ifall min kanin går upp i klass eftersom man måste registrera då..

Ska man skriva in det direkt på Tävlingsboken?=)

Anmäl

Det finns en till kommentar till den här diskussionen. Den är bara synlig för medlemmar på iFokus. För att läsa kommentaren, logga in eller registrera dig på iFokus.